П`ятниця, 29.03.2024, 11:00
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Кабінет природничих предметів РОІППО


Фізика

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 775
Форма входу

Головна » 2019 » Січень » 10 » Про ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії
09:50
Про ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії

Всеукраїнська учнівська олімпіада з астрономії проводиться у двох вікових групах: для учнів 10 та 11 класів. Участь в олімпіаді можуть брати й учні молодших (порівняно з класом фактичного навчання) класів. Залучення до участі в олімпіаді учнів 8-9 класів має важливе значення, оскільки сприяє розвиткові пізнавального інтересу до вивчення астрономії учнів середнього шкільного віку, розкриття їхніх здібностей, набуття досвіду участі в змаганнях. Учасники змагань мають право виступати за клас, не молодший, ніж клас їх навчання в школі. За бажанням учасник має право на загальних засадах брати участь у змаганнях серед учнів старших (порівняно з класом фактичного навчання) класів. До пакету (який бажано не робити спільним для обох вікових груп) мають бути включені як теоретичні задачі, так і завдання практичної спрямованості (зокрема, завдання на аналіз даних та розрахунок певних величин за результатами спостережень, робота з картою зоряного неба тощо). Зміст завдань включає основні категорії та поняття, що вказані в орієнтовному переліку теоретичних питань, який сформовано відповідно до навчальної програми для загальноосвітніх навчальних закладів «Астрономія. 11-й клас. Профільний рівень» та вимог оргкомітету міжнародної учнівської олімпіади з астрономії.  При визначенні переможців змагань слід дотримуватись вимоги, що переможцем не може бути учасник, який за результатом виступу набрав менше, ніж третину від максимально можливої сумарної кількості балів.(Витяг з  листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України від 13.12.2018 № 22.1/10-6643)

Враховуючи рекомендації даного листа, повідомляємо, що ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з астрономії відбудеться 25 січня на базі Рівненської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22. Початок олімпіади о 10.00. Відкриття о 9.45. Реєстрація з 9.00. Членам журі з’явитись на 13.30.

Тривалість виконання роботи - 4 години.

Учасникам олімпіади будуть запропоновані завдання теоретичного та практичного турів. В теоретичному турі будуть тестові завдання (аналогічні до тих, які були на ІІ етапі) та 4 задачі; у практичному турі 2 задачі. Завдання для 10-класників спираються на знання, відомі з курсу природознавства, географії, фізики, геометрії, а також будуть включені питання курсу астрономії 11 класу «Основи практичної астрономії», зокрема конфігурації планет, будови Сонячної системи, рухома карта зоряного неба, небесні координати, небесна сфера, видимий рух Сонця і Місяця, визначення часу… Завдання для 11 класників - на знання з курсу астрономії 11 класу (Основний розділ «Основи практичної астрономії»), фізики (Закон Всесвітнього тяжіння), геометрії.

 Необхідні табличні дані будуть наведені в довідкових даних разом з умовами задач. Всіма необхідними засобами учасники будуть забезпечені (карти зоряного неба, лінійки).

Під час роботи категорично заборонено користуватись будь-якими засобами зв'язку. Мобільні телефони повинні бути здані керівникам команд. У разі виявлення порушень учасник буде відсторонений від участі в олімпіаді.

На даній олімпіаді калькулятор не просто дозволяється, а й необхідний, і не просто калькулятор, який дозволяє виконувати арифметичні дії, а інженерний калькулятор, який дозволяє обчислювати тригонометричні функції, логарифми, добувати корені, підносити до степенів тощо. (не дозволяється використовувати калькулятор мобільного телефона)

Успіхів Вам у підготовці до олімпіади.

Категорія: Олімпіади, турніри | Переглядів: 957 | Додав: trof | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Cтатистика

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz